Ajuta-l sa mearga pe bicicleta!

Ajuta-l sa mearga pe bicicleta!

    Mersul pe bicicleta este un clasic ritual de trecere si o abilitate care, odata dobandita, nu se uita niciodata. Invatati un copil sa se dea cu bicicleta si ii deschideti portile spre o viata plina de plimbari in aer liber, distractie si aventuri pe doua roti.

   Mersul pe bicicleta este una din activitatile favorite ale copilariei. Dar, procesul de invatare poate fi infricosator si poate chiar traumatic pentru unii copii. Din fericire, lucrurile nu trebuie sa se intample chiar asa. Invatatul mersului pe bicicleta poate fi usor si distractiv incepand prin a initia copilul pe o bicicleta fara pedale (de asemenea cunoscuta si sub numele de bicicleta de echilibru, bicicleta pentru incepatori, bicicleta de alergare). Aceste biciclete, care vin intr-o mare varietate de forme, culori si dimensiuni nu au pedale, pinioane sau lanturi si sunt propulsate de copilul dumneavoastra din mers, alergat, si mai apoi alunecand pe cont propriu, fara ajutorul picioarelor.bicicleta

   Bicicleta traditionala impiedica de fapt, procesul de invatare prin faptul ca provoaca copiii sa pedaleze inainte ca acestia sa invete sa-si pastreze echilibrul. Daca ati incercat vreodata sa dezvatati un copil de rotile ajutatoare, stiti cat de dificil este pentru ei! Poate dura saptamani sau luni intregi pana reusiti sa-i convingeti pe cei mici sa renunțe la securitatea rotilor ajutatoare și de a începe sa pedaleze la fel ca si cei mari. Puteti trece peste toate aceste dificultatile incepand cu o bicicleta fara pedale.

bicicleta copii   Cumparati o bicicleta de echilibru pentru copilul dumneavoastra, care va asimila imendiat toate abilitatile de care va avea nevoie in mersul pe bicicleta normala, si nu va mai fi necesar sa-i expuneti niciodata la pedalatul cu roti ajutatoare. Ei pur și simplu nu vor mai avea nevoie de ele. Majoritatea copiilor care se dau la inceput pe o bicicleta de incepatori ajung sa fie capabili sa se dea cu biciclete cu pedale, fara roti ajutatoare, inca de la vârsta de 4 ani, uneori, chiar mai devreme. Intr-o chestiune de cateva luni, un copil de 2 ani poate ajunge sa stapaneasca abilitatile de echilibru, de directie, de coordonare, si sa alunece cateva sute de metri, pe deal in jos, cu picioarele ridicate in aer. In timp ce copiii se bucura de noua lor de independenta, parintii se bucura de confortul unei biciclete usoare si care nu necesita efort la transportat prin parc sau in alte locuri, cantarind mai putin de jumatate din greutatea unei triciclete si o treime din cea a unei biciclete cu roti ajutatoare.

   Mersul pe o bicicleta fara pedale ofera copilului dumneavoastră libertatea de a invata in propriul lui ritm, fara presiunea de a invata imediat sa-si pastreze echilibrul ca pe o bicicleta normala. Copiii incep in primul rand prin a merge pe bicicleta inainte, apoi cand acestia sunt pregatiti vor incepe cu statul pe scaunel și mersul, statul pe scaunel si alergatul, si in cele din urma alunecarea unde-și vor lua picioarele de pe sol. Si, chiar si atunci cand micutii isi vor pierde echilibrul, si bicicleta va cadea, ei vor ramane de cele mai multe ori stand pe propriile lor picioare, teferi si nevatamati.

   Acest proces poate dura o zi – doua sau cateva luni, in functie de varsta și gradul de pregatire al copilului. Cu toate acestea, este un proces distractiv, ușor și, in acelasi timp, de deprindere a copilul dumneavoastra cu aptitudinile necesare pentru tranzitia fara probleme la o bicicleta cu pedale.