Gradinita

GradinitaGradinita este o piatra de hotar importanta in viata fiului tau sau a fiicei tale - si a ta. Iata cateva modalitati de a va ajuta copilul sa se ocupe cu noi experiente sociale la scoala.

Vorbiti despre situatii noi. Confruntarea cu experientele noi face parte din viata de zi cu zi. Ajutati copilul sa initieze conversatii despre aceste sentimente asociate evenimentelor noi sau intalniri cu oameni noi. Cititi aceste carti si folositi intrebarile pentru a discuta noile provocari cu care se confrunta personajele din fiecare poveste.

Eliminati stresul in prima zi la gradinita

Consolidati identitatea sociala a copilului. Creati o carte "Totul despre mine si familia mea" cu copilul vostru. Implicati-va copilul in adaugarea de informatii personale, cum ar fi numele si prenumele, numele parintilor, sexul copilului, varsta, adresa, placeri si preferinte. Utilizati aceasta fisa  pentru a explora conexiunile cu membrii familiei extinse. Cititi cartile enumerate mai jos pentru a explora importanta intelegerii sociale si a interactiunilor sanatoase.

Implicati copiii in experientele de ascultare

Implicati cat mai mult copiii in experientele de ascultare. Adaptarea reusita la scoala depinde de capacitatea copilului de a asculta. Copilul dumneavoastra va trebui sa inteleaga cum ar trebui sa fie si cum se manifesta ascultarea. Gasiti momente pentru a pune departe sau a dezactiva jucariile si gadgeturile care distrag atentia si faceti activitati care va implica pe dumneavoastra si pe copilul dumneavoastra sa va ascultati unul pe celalalt. Faceti aceasta diagrama activa de ascultare pentru a consolida intelegerea copilului dvs. cu privire la ascultarea eficienta.

Diferenta dintre conflictele normale si daunatoare

Aflati diferenta dintre conflictele normale si cele daunatoare. Conflictul este o parte inevitabila a dezvoltarii, pe masura ce copiii dezvolta abilitatile sociale pentru a interactiona cu lumea din jurul lor. Cu toate acestea, anumite tipuri de conflicte pot fi daunatoare. Aflati despre conflictul normal si daunator pentru a va sprijini copilul cu cele mai eficiente strategii.

Carti pentru ajutor

Cautarea ajutorului nu este doar pentru copii. Discutati si modelati  modurile in care dumneavoastra si alti adulti responsabili solicita ajutor. Explorati tot ce inseamna asistenta pentru a afla mai multe despre diferitele persoane si surse necesare pentru obtinerea ajutorului de care aveti nevoie. Cititi aceste povestiri despre personajele care au cautat ajutor atunci cand se confrunta cu situatii dificile.

Daca totusi copilul pare ca nu este impacat cu ideea de a merge la gadinita puteti incerca diferite jocuri si puteti sa faceti totul pentru ca ei sa se simta bine. Faceti  o vizita la gradinita inainte de a incepe anul si prezentati copilului clasa, educatoare si jucariile. Este foarte important ca el sa retina ca gradinita este un loc unde se va distra, unde va putea sa isi faca noi prieteni si desigur ca gradinita este locul unde va invata lucruri noi si unde are jucarii frumoase.

Evitati sa fiti agresivi in felul in care aveti tentativa de a elimina temerile copilului. Nu tipati la el si nu povestiti intamplari negative din perioada in care voi erati in locul lor, sau ce v-au facut parintii pentru ca nu voiati sa mergeti la gradinita. Noi va recomandam sa aveti grija si la modul in care va despartiti de copil in prima zi.