Gradinita Particulara

Gradinita Particulara

Gradinita ParticularaVa prezentam mai jos care sunt avantajele de a va duce copilul la o gradinita particulara.

Prima anxietate la gradinita este obisnuita, dar nu va dura. Este de inteles pentru copii sa experimenteze anxietatea in prima zi a gradinitei. Imaginati-va cum ar fi sa parasiti dintr-o data confortul familial al casei si sa va aruncati intr-un mediu nou in care totul si toata lumea sunt diferite.

De ce sa duceti copilul la o gradinita particulara?

Exista noi rutine si noi asteptari, iar mama si tata nu sunt pe aici pentru a ii linisti si a ii face sa se simta mai bine. Nu e de mirare ca primele cateva zile ale gradinitei pot fi pline de lacrimi si traume pentru multi copii.

Dar exista modalitati prin care parintii si profesorii pot sa ajute copiii la gradinita si pot ajuta la atenuarea temerilor si anxietatii in primele zile ale gradinitei. Iata cateva sfaturi si strategii minunate pe care sa le tineti minte pentru primele zile de gradinita ale copilului dvs.:

Reduceti piatra de hotar. Prezentarea asteptarilor si evidentierea primei zile a gradinitei ca pe un eveniment cu adevarat mare, este probabil sa se rastoarne daca toata agitatia face ca copilul tau sa fie mai nervos decat el.

In schimb, incercati sa comparati gradinita cu ceva deja familiar, cum ar fi prescolar sau chiar o clasa de muzica pentru copii care i-a placut candva. Explicati-i ca gradinita va fi un loc unde isi va face prieteni si unde se va distra, la fel cum a mai facut si cu alte grupuri de copii. Si la fel de tentant cum ar fi sa inregistrati prima zi a copilului la gradinita, lasati camera video acasa.

Alegeti scoala la domiciliu. Unele scoli aranjeaza ca profesorii sa se intalneasca cu studentii inainte de a incepe scoala. Discutati cu scoala copilului dvs. despre organizarea unei vizite inainte de prima zi a gradinitei. Unii profesori le cer parintilor sa trimita o fotografie de familie pentru a fi postati in sala de clasa pentru a ajuta copiii sa se simta mai conectati la viata de familie in timpul scolarizarii. In mod similar, a avea o copie a programului zilnic de activitati si a vorbi cu copilul despre ziua in care va aflati in scoala poate ajuta.

Cititi impreuna o carte despre inceperea scolii. Citirea despre ceilalti copii care ar putea avea temeri si anxietate despre inceperea scoli poate fi de ajutor copiilor care se confrunta cu aceleasi sentimente.

Incercati sa minimalizati propria dvs. anxietate. Asa cum este perfect normal pentru copilul dvs. sa simta o anxietate in primele zile ale gradinitei, este absolut normal sa va simtiti nelinistiti cand va vedeti tulburarea copilului. Si este de asemenea de inteles ca puteti simti o anumita frustrare atunci cand vedeti ca alti copii se joaca fericiti si copilul dvs. se agata inca de picioarele voastre pentru.

Toate aceste probleme ar trebui sa fie tratate cu calm si fara panica si noi va recomandam sa aveti grija ca copilul sa nu va simta tensiunea. De asemenea, recomandarea noastra este sa apelati si la ajutor specializat atunci cand simtiti ca nu mai puteti face fata.