Gradinite particulare

Gradinite particulare

Gradinite particulareDaca nu mai gasiti loc la gradinitele de stat puteti duce copilul la gradinite particulare. Nu invocati acest motiv ca scuza pentru a nu mai duce copilul la gradinita.

Copilul dumneavoastra se va adapta la noua sa clasa in cele din urma. S-ar putea ca unii copii sa aiba nevoie de o perioada  mai lunga decat altii, dar faptul este ca se va intampla, mai ales daca raspundeti cu intelegere si rabdare si va pastrati ochii asupra premiului: un copil fericit care iubeste sa mearga la scoala si sa-si vada prietenii se va intampla!).

Gradinite particulare - modul in care eliminam anxietatea in prima zi

Nu stati prea mult. Asigurati-va copilului ca va veti intoarce si spune-ti un ramas bun. Daca ramaneti mai mult va fi mai dificil pentru copilul dvs. sa vada ca va plecati, iar el va plange mai tare data viitoare, deoarece va vedea ca este o modalitate eficienta de a va face sa ramaneti. Asa cum ar putea fi pentru voi sa plecati in timp ce copilul tau plange, sunt sanse ca el sa joace fericit curand dupa ce voi ati plecat. Dar nu va furisati, deoarece acest lucru poate submina increderea copilului vostru si poate agrava anxietatea de separare.

Identificati-i anxietatea. De ce-i este frica? Discutati cu copilul si aflati ce este ingrijorat. E ingrijorat ca nu va veti intoarce? Ii este teama ca cineva va fi rau cu el? Sau ca nu va sti unde este baia sau ca nu va sti ce ar trebui sa faca? Odata ce stabiliti ce temeri specifice sunt, veti fi mai in masura sa va adresati preocuparilor sale si sa lucrati cu copilul si profesorul sau pentru a gasi modalitati de a le trata.

Aveti incredere in profesori. Copilul dumneavoastra nu va fi cu greu singurul din sala de clasa care se confrunta cu anxietate de separare si nici nu va fi primul pe care profesorii au trebuit sa-l mangaie dupa ce mama, tata sau ingrijitorul au disparut. Profesorii cu experienta vor fi pregatiti cu rutina de dimineata, cantece, jocuri si alte activitati distractive pentru a va aduce copilul in centrul actiunii in timp ce se adapteaza la noul spatiu in care se afla  sau noul colectiv.

Trimiteti un obiect de confort preferat. Daca copilul dvs. are o jucarie preferata, intrebati-l pe profesorul copilului daca o puteti trimite. Majoritatea scolilor au o politica de a permite copiilor sa aduca astfel de obiecte la scoala, dar sa le restrictioneze la vestiar sau la rucsaci si sa  lase copiii sa le scoata in timpul odihnei. In multe cazuri, doar un obiect de confort preferat in apropiere poate oferi copiilor un sentiment de securitate.

Nu acordati o limita de timp pentru anxietate. Pentru unii copii, anxietatea din prima zi a gradinitei nu poate dura mai mult de cateva zile sau poate sa nu se intample deloc. Pentru altii, lacrimile si temerile scolii pot dura saptamani. La fel cum fiecare copil are bagajul sau individual de experienta.

Rabdarea va va ajuta sa treceti peste absolut toate obstacolele si de aceea noi va recomandam sa aveti rabdare, infinita rabdare daca este nevoie.