Sfaturi pentru a-ti pastra copilul sanatos

Sfaturi pentru a-ti pastra copilul sanatos

   Copii sunt cei mai predispusi la a se imbolnavi si la a capta anumiti virusi din mediul colectiv in care traiesc.

  Educa-ti copilul cum sa se spele bine pe maini

   Spalatul pe maini este una din cele mai ultile forme de a avea corpul sanatos, la gradinita ori la scoala precum si in afara lor. Copiii trebuie invata-ti sa se spele pe maini de la varste fragede dar parintii isi pot spala copiii pe maini cu mult timp inainte ca ei sa invete sa se spele singuri, ca ei se obisnuiasca cu gestul si cu frecventa de a se spala cateva ori pe zi.  

gradinita particulara

Servetelele sunt indispensabile

   A avea servetele la gradinita sau la scoala este de regula un lucru normal pe lista necesitatilor a unui copil in colectivitate. Asigura-te ca ii pui copilului tau in ghiozdanel pachete de servetele si ca il educi sa le foloseasca, pentru ca este mult mai igienic decat folosirea unei singure batiste pe parcursul zilei atunci cand ii curge nasul si este racit.

  Vaccinarea copilului obligatorie

    Este deosebit  de important sa vaccinezi la zi, anual copilul. Un copil vaccinat este un copil protejat de diverse imbolnaviri, dar si ceilalti copii din anturajul sau sunt protejati. Chiar daca nu am mai intalnit de zeci de ani unele boli pentru care copiii sunt vaccinati, este important sa respectam schema de imunizare a copilului, altfel acele boli vor reveni cu siguranta.

    Pachetul de mancare sanatos

   Rata obezitati din randul populatiei moderne atinge un numar alarmant si incepe de la o varsta foarte frageda. Nu e de mirare ca cei mici iau excesiv in greutate daca primesc gustari la scoala sau la gradinita avand la baza de dulciuri sau fast food ori chipsuri deloc sanatoase. Rolul tau ca parinte este sa il educi in obiceiurile sanatoase alimentare, sa ii dai la pachet mancare sanatoasa si sa insisti zilnic pe aceste obiceiuri. Chiar si asa, trebuie sa fii pregatit pentru o lunga perioada in care sa fii consecvent cu mesajele tale. Anturajul si pofta pentru ce vede in jur sunt inamicii tai principali.

     Tine copilul acasa cand este bolnav

   Atunci cand copilul are febra, tuseste puternic sau se simte rau, este cu mult mai bine pentru toata lumea sa stea acasa. El nu numai ca se va vindeca mai bine acasa, tratat si odihnindu-se, decat alergand prin colectivitate, dar acest lucru este un act de responsabilitate si respect si fata de ceilalti copii din anturajul lui, caci impiedici astfel imbolnavirea altor micuti.