Gradinita Particulara Calarasi

Gradinita Calarasi - Gradinta Helikon

Gradinita-Particulara Calarasi reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Gradinita Particulara Calarasi: Gradinita Calarasi - Gradinta Helikon.

Gradinita Calarasi - Gradinta Helikon

0751.051-314


Program

Luni – Vineri
8.00  – 17.00
 


Adresa

Strada Eroilor, nr. 49, Călărași


Despre noi 

În grădinița Helikon fiecare copil este încurajat să fie cea mai bună variantă a lui cu putință. 

Oferim familiei consiliere și sprijin în perioada de adaptare. La început, este important să construim o relație bună cu copilul, să-l ajutăm pe copil să vină cu drag la grădiniță. Considerăm că este important ca învățarea să se facă cu bucurie, cu drag. Stimulăm curiozitatea copiilor prin activități atractive, de explorare și experimentare. 

Starea de bine a copiilor este o preocupare permanentă a întregii echipe, ținem legătura cu familia cu care facem echipă. 

La grădinița Helikon, acordăm o importanță deosebită dezvoltării inteligenței emoționale și-i învățăm pe copiii noștri să-și exprime și să-și susțină părerile. 

fotojet_2_1200

Helikon, grădinița cu lb. engleză în fiecare zi și înscrieri tot timpul anului

În momentul de față, la Grădinița Helikon sunt două educatoare pe fiecare grupă. La grupa mică sunt două educatoare și două îngrijitoare. Se face limba engleză în fiecare zi. Grădinița funcționează de la 8 la 17.

“Am angajat numai oameni care iubesc copiii. De la portar, la bucătăreasă și de la femeia de serviciu la asistenta medicală, toți angajații de la Helikon iubesc copiii. Copiii sunt prioritatea numărul 1 pentru toți angajații. Nu poate exista, acum, o problemă mai importantă decât oricare dintre copiii de la Helikon. Copilul trebuie să vină de drag la grădiniță. Construim relația întâi, apoi începe procesul de învățare.”- ne spune Ani Parapiru.

Am vizitat, în cadrul documentării acestui articol, grădinița de pe strada Eroilor, nr. 49. Există bucătărie proprie, cu regim personalizat pentru fiecare copil, în funcție de posibile alergii sau probleme medicale. Am văzut și un cabinet medical. Am aflat că există un contract încheiat cu un medic și că se face triaj medical în fiecare zi. Spații generoase, loc de

  joacă în aer liber. Fiecare sală este dotată cu echipament media,    audio-video.

Ni se spune care e treaba cu televizoarele din aproape fiecare încăpere: “Televizoarele nu sunt pentru a sta copilul toată ziua cu ochii în ele, la desene animate. Da, suntem în era digitală, nu putem să ignorăm tehnologia ba chiar o folosim în sprijinul procesului educativ.

Televizoarele sunt pentru filmulețe educative, limba engleză se face prin muzică și dans. Dar nu abuzăm de ecrane în care copiii să stea cu ochii pironiți.”


 After-school de la 11 la 17

 În funcție de programul fiecăruia, de la 11 până la 17, cu preluarea sau nu a copilului, masă inclusă din bucătărie proprie. Învățare lucruri noi, socializare și joacă. Matematica, de exemplu, se învață prin joc, prin experiment, prin utilizare de materiale concrete. Matematica nu înseamnă numai adunări și scăderi, ci înseamnă logică, dezvoltarea gândirii, construire de mulțimi echivalente, mai mari sau mai mici.

Respectăm programa națională, fiind acreditați de Ministerul Educației. Venim în plus, de exemplu, cu limba engleză pe care copiii o învață în mod natural. Se face de la grupa mică, în fiecare zi. Unii copii învață să numere în limba engleză înainte să știe să o facă în limba  română.

În fiecare zi vorbim despre ceva nou. Copiii sunt ca un burete; absorb informația cu mare repeziciune. Lucrăm individual, pe perechi sau frontal (toată grupa). La Helikon punem accent pe dezvoltarea socio-emoțională a copiilor. Degeaba este un copil de nota 10 pe partea academică, dacă nu este dezvoltat corespunzător din punct de vedere socio-emoțional. Îi încurajăm pe copii să-și spună punctul de vedere, îi stimuăm să înțeleagă prin experimentare. 


Grupa mică

Admiterea deschisă

2 educatoare simultan la fiecare grupă la maxim 15 copii (Grupă Mică, Grupa Mijlocie și Grupa Mare)

La grădinița Helikon avem convingerea că cititul asigură succesul în viață de aceea alocăm zilnic minim 15 minute/zi încă de la grupa mică

Taxă grădiniță

1290 lei/lună + 25 lei/zi masa – program 800-1700

1290 lei/lună + 10 lei/zi masa – program 800-1300

100 lei / zi – program 800-1700

80 lei / zi – program 800-1300

500 lei / săptămână – program 800-1700

400 lei / săptămână  – program 800-1300

Taxă de înscriere/ reînscriere (la începutul fiecărui an școlar) – 300 lei